view this page in English
NetNiet.org logogratis Draadloos Festival in het centrum van Utrecht, 1-9 september 2007

City Echo

Bij deze installatie kun je door naar telefoonnummers te bellen die in de stad hangen berichten over die plek horen (Je luistert in wezen naar voicemail welkomstboodschappen). Misschien hoor je bij de bakker hoe lekker of smerig de croissantjes zijn? Of misschien heeft iemand op die plek een openluchtconcert opgenomen en kun je dat daar opnieuw beluisteren?


Het ontstaan van de berichten

De berichten en telefoonnummers worden achter gelaten door audiokunstenaars, zangers, dichters, maar ook door iedereen die daar zin in heeft. Het enige dat je hoeft te doen is mee te gaan wandelen door de stad tijdens de workshops. De berichten blijven zolang het telefoonnummer er hangt beluisterbaar (wellicht jaren).

 

Het concept

Het idee achter City Echo is in wezen het maken van "locatieve media" zonder dat daar GPS apparatuur en software voor nodig is. Veel experimenten met GPS software gaan over het achterlaten van berichten in de stad met het idee dat er zo "discussies" ontstaan rondom en over die plekken. City Echo bereikt in wezen hetzelfde alleen gebruiken we alledaagse technologie, de telefoon.

 

Voicemail verhalen

Vorig jaar was er een vergelijkbare installatie genaamd "Voicemail Verhalen". Bij City Echo staan de berichten echter op zichzelf, kunnen ze op elke plek in de stad achtergelaten worden, en blijven ze mogelijk jaren hangen.

- Bekijk de Pers pagina

City Echo

foto by Josef Stuefer, some rights reserved

Naar boven

deze pagina aanpassen  Copyright Stichting NetNiet.org.